Kurt Cobain
Gyermekkora
Karrierje
Házassága
Halála
Courtney: A Live Through This turné 1994
Courtney: A Celebrity Skin korszak 1996-2000
Courtney: America's Sweetheart 2001-2004
Nirvana tagok, vendégzenészek
Nirvana Diszkográfia, DíjakA Celebrity Skin korszak 1996-2000

Love elfogadta a nagy szerepet, mint Larry Flynt( Woody Herralson) felesége, Althea, a Larry Flynt, a provokátorban. Szerepléséért Courtney Golden Globe jelölést kapott a legjobb drámai színésznő címre. Ebben az időben Love Edward Nortonnal járt, akivel később, összeházasodtak. Courtney-nak ez a négyéves kapcsolata volt a leghosszabb, de a házasság után végül elváltak.

1998-ban, a Hole megjelentette a Celebrity Skin című lemezüket. A Rolling Stone négy csillagos osztályzatot adott, az ötből, mondva „az album tele van olyan szövegekkel, amik mindenféle sztártípust bemutatnak. Ez elérhető, szenvedélyes és bizalmas–gyakran mindhárom egyszerre…” A Celebrity Skin multi-platinum lemez lett, és a "Best of Year"(az év legjobbjai) listákat vezette a Spin, a Village Voice, és más magazinokban. Erlandson még mindig szólógitáros volt, de most Melissa Auf Der Maur volt a vokálos és basszer, míg a dobos Patty Schemel helyére egy másik dobos került a felvétel idejére.

Love készítette a Fender alacsony árú Squier-ét, az ő „személyes gitárirányzatát” A Vista Venus (amit Cobain tervezett 1994-ben, volt a Fender Jag-Stang mintája). A hangszer jellegzetessége az alakja, amelyez Mercury Stratocastere és Rickenbacker szolidtestűi inspiráltak. 1999 elején egy interjúban Love azt mondta a Vénuszról: "Olyan gitárt akartam, ami igazán forrón és keményen hangzik, de amit kértem, az csak mocskosan szól (…) És valami, ami még az első bandád gitárja is lehet. Nem akarom az egészet technizálni. Tényleg egyszerűt akartam, mindössze egyetlen pickuppal. Mert úgy gondolom, hogy a kulturális átalakulás a zenészek kezében van". Még azt is mondta: „az én Venusom jobb, mint a Jag-Stang". The Squier Vista Venus modell gyártása most le van állítva, mint ahogy a 2006-os Jag-Stangé.

A Hole 1999-ben, Ausztráliában turnézott, hogy népszerűsítse az albumot, miután az Egyesült Államokban meghiúsult a turné Marilyn Manson-al. A két banda gyakran gúnyolta egymást a színpadon, a Hole megszakította a turnét, idézve a szerződésüket, miszerint a Hole 50%-ot fizet Manson szerepléséért. Mindkért énekes azt nyilatkozta az MTV-nek, hogy nem voltak személyes problémáik egymással, és boldogak voltak, hogy befejezik a turnét.

2000 májusában Love beszélt a New York at the Digital Hollywood online szórakozás konferencián, beszédében kritizálta a fő amerikai kiadási szabályokat. A beszédet újra elmondta a Salon.com-nak, és ez volt egy ideig a legnépszerűbb cikkük.

A Hole összezavarodott, mert Love belekezdett egy "punk rock feminista szuperbandába", a Bastard-ba 2001 nyarán/őszén, toborozva Schemelt, a Veruca Salt frontemberét, Louise Postot, és a basszer Gina Crosleyt. Míg a demó elkészült, a project sosem vezetett eredményre: a konfliktusok Love és Crosley között, és Love és az áthelyezett dobos, Corey Parks (Nashville Pussy) között tönkretették a zenekart. Május 24-én 2002-ben a Hole bejelentette, hogy feloszlanak, pereskedésük közepette az Universal Music Group-al.www.kurtcobain.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!